tratament carii dependentcare

TRATAMENT CARII, TRATAMENT DE CANAL

Informatii utile, pret

TRATAMENT CARII
TRATAMENT CARII

Tot ce trebuie sa stii despre caria dentara

Ce este caria dentara?

Caria dentara este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate . Poate afecta atat dintii de lapte, cat si dantura permanenta. Tratamentul implica indepartarea tesuturilor afectate pana se ajunge la tesut sanatos ( pentru a preveni reaparitia cariei ) si umplerea cavitatii create cu un material din compozit   asemanator  dintelui.

Caria dentara poate fi cauzata de mai multi factori printre care amintim : placa bacteriană, igiena deficitara , unele alimente dar si predispoziția genetică .

Pentru  prevenirea  complicatiilor ( abces dentar, infectii ale gingiei,  ale osului sau chiar pierderea dintelui afectat ) , este foarte important sa nu se amane  tratarea cariilor.

tratament carii -plombe
tratament carii -plombe

CUM SE TRATEAZA CARIA DENTARA

Plomba dentara

Este principalul tratament folosit in cazul cariilor. In prima faza , medicul curața zona afectata de caria dentara , apoi va pune o plomba dintr-un material din compozit   asemanator  dintelui .

Tratament de canal

Atunci cand distructia cauzata de cariile dentare este aproape de nerv sau deja afecteaza nervul  , medicul va recomanda tratamentul de canal  . Tratamentul de canal  presupune îndepărtarea nervului  , un ţesut conjunctiv ce conţine vase de sânge şi fibre nervoase din centrul dintelui .

Dupa extragerea nervului ( pulpei dentare afectate ) se curăţă spaţiul rămas, si se pregateste  plombarea radacinii .

Coroanele dentare

Atunci cand  caria dentara este avansata si a cauzat  distrugerea   coroanei  dintelui , se poate apela la  reastaurarea  acestuia printr-o  coroană dentara. Aceasta va reconstrui perfect aspectul initial al dintelui sau al maselei afectate de carie .

Mai multe detalii despre coroanele dentare gasiti in sectiunea 

Deschide in whatsapp
Te putem ajuta?
Dependent Care
Buna!
Scrie-ne cu ce te putem ajuta!