stomatologie copii dependentcare

STOMATOLOGIE PENTRU COPII

Informatii utile

prima data dentist
prima data dentist

Prima vizita

Este important ca parintii sa pregateasca copii pentru prima vizita la cabinetul stomatologic , sa le explice  ce se va intampla ( intr-un mod pozitiv ) , de ce este necesar sa mearga  la dentist , ce vor castiga daca vor avea grija de dintii lor  ( eventual , propuse niste recompense ) . In unele cazuri , micutii pot face prima vizita doar pentru acomodare.

dentist copii
dentist copii

Atentie la dintii de lapte!

Desi vor fi inlocuiti de cei permanenti , este foarte important ca dintii de lapte sa fie pastrati sanatosi  si sa dezvolte corect si sub subravegherea medicului dentist . Daca nu sunt ingrijiti pot dezvolta probleme care se vor reflecta  si in dantura permanenta . In plus, cariile extinse pot duce mai tarziu la pierderea prematura a dintilor de lapte si la o dezvoltare anormala a dintilor permanenti, dar si a maxilarelor. Dintii de lapte crescuti si ingrijiti corect  permit ca oasele si muschii cavitatii sa se dezvolte corespunzator ,   ajutand la masticatie si la o vorbire corecta .

sigilare dentara
sigilare dentara

Sigilarea dentara – bariera impotriva cariilor

Prin sigilarea dentara se ridica o barieră  împotriva cariilor la copii . Aceasta  se realizeaza prin aplicarea unui  înveliş răşinic subţire care se aplică pe suprafeţele ocluzale ale dinţilor permanenţi din spate (molarii), unde se formeaza mai des cariile. Este un procedeu lipsit de durere , nu trebuie anestezie .

aparat dentar copii

Cum stiu daca copilul meu are nevoie de aparat dentar?

Din cauza eruptiei intarziate sau precoce a dintilor permanenti sau pentru ca dintele de lapte este  pierdut cu mult inaintea eruptiei celui definitiv  , se pot produce modificari ale pozitiei normale a dintilor. Aceste modificari trebuie monitorizate de medic , iar daca nu se regleaza de la sine, trebuie folosit un aparat dentar pentru copii, care va alinia  dintii celui mic si va elimina riscul si neplacerile cauzate de o dantura stramba si inestetica.

aparat dentar copii
Deschide in whatsapp
Te putem ajuta?
Dependent Care
Buna!
Scrie-ne cu ce te putem ajuta!