preventie-detartraj dependentcare

PREVENTIE / DETARTRAJ

Pret, avantaje, informatii utile

preventie-detartraj
preventie-detartraj

Cat ma costa sa imi tratez/intretin dintii?

Raspunsul la aceasta intrebare il stabilesti singur ! Daca previi  e ieftin , daca neglijezi  e scump !

Mai bine previi decat sa tratezi!

De ce recomandam preventia si grija fata de dantura? Pentru ca toate  afectiunile dentare  sunt la inceput mici si , depistate din timp , se pot rezolva rapid ,  fara durere si cu bani putini .  In schimb , netratate  , micile afectiuni  se vor dezvolta  , vor cauza dureri sau chiar pierderea dintilor  , in final , pacientii fiind nevoiti sa aloce un buget mult mai mare  pentru tratarea lor .

detartraj la dependentcare
detartraj la dependentcare

Mai putini bani pentru stomatolog, mai multi bani pentru tine!

Preventia  incepe acasa , cu un periaj corect efectuat ,  cu folosirea atei dentare , apei de gura si a dusului bucal si se completeaza cu vizitele la medicul stomatolog pentru controalele periodice ( 1 data la 6 luni ) si igienizarile profesionale . In acest fel , nu vei ajunge in situatia ca stomatologia sa fie scumpa .

Periajul principal  este cel  inainte de culcare, deoarece bacteriile , pe durata somnului , gasesc cele mai bune conditii de dezvoltare: caldura, umezeala, intuneric si resturi alimentare .

Igiena orală este principalul aparator al  dintilor sanatosi . Trebuie însă înţeles faptul ca sanatatea orală este alcătuită din igiena personală ( de acasa )  si igienizarea profesionala. Cea din urmă se realizează în cabinetul stomatologic, separat de rutina ta zilnică.

implantul dentar-dependentcare
implantul dentar-dependentcare

Detartraj + control (la 6 luni) = dantura sanatoasa la preturi mici

Chiar si cu o igiena buna ( acasa ) , tot nu scapam de tartru . Tartrul este pricipalul factor cauzal  pentru bolilor parodontale ( gingivale ) si pentru  mirosul neplacut al respiratiei , motiv pentru care medicul stomatolog recomanda pacientilor vizitele pentru controlul periodic ( cel putin o data la 6 luni )  si igienizare profesionala  .

Un pachet complet de igienizare profesionala include  :

  • detartraj cu ultrasunete;
  • periaj profesional;
  • fluorizare;
  • air flow ;

Air-flow

Air flow-ul este un procedeu prin care se curata petele de pe suprafetele dentare si santurile gingivale. Acest procedeu se realizeaza prin folosirea unui jet cu bicarbonat de sodiu.

Fluorizare

Dupa igienizarea cavitatii bucale, se aplica pe dinti fluorul, care poate fi sub forma de gel, pasta sau lac, prin intermediul unor gutiere de unica folosinta sau prin aplicare directa pe suprafata dintilor.

Avantajele igienizarii profesionale:

  • dintii se simt si arata mai curati ;
  • gingii sanatoase , fara inflamatii ;
  • culoare uniforma , fara pete ;
  • previne parodontoza ;
  • dispare mirosul neplacut al respiratiei ;

Cat costa pachetele de igienizare?

Air-flow ( 2 arcade)
100 lei

Periaj dentar
(2 arcade)
100 lei 

Detartraj cu ultrasunete+ Periaj Profesional 
200 lei
 

Detartraj cu ultrasunete+ AirFlow+ Periaj 
300 lei  

Doare?

Detartrajul nu doare , poate doar un usor disconfort care este absolut normal. Dintii pot deveni sensibili cateva zile după detartraj, dar sensibilitatea va disparea si nu necesita tratament.

Detartrajul albeste dintii?

Detartrajul nu este o procedură de albire, ci de curatare a dintilor, la final obtinandu-se culoarea naturala a dintilor.

Deschide in whatsapp
Te putem ajuta?
Dependent Care
Buna!
Scrie-ne cu ce te putem ajuta!