protetica dentara dependentcare

COROANE DENTARE

Pret, avantaje,comparatie, informatii utile

pacienta vitan final

Tot ce trebuie sa stii despre coroanele dentare

Ce este coroana dentara?

Este o restaurare dentara care acopera / inlocuieste ( in cazul puntilor dentare ) complet un dinte sau un implant dentar .

De ce ai nevoie de o coroana dentara?

Ai nevoie de  coroana dentara atunci cand dintele tau nu mai poate fi tratat printr o simpla plomba din cauza distructiei prea mari sau ai pierdut respectivul dinte in urma unui traumatism sau extractii . Unul sau mai multi dinti lipsa ii putem inlocui printr –o  coroana ,  punte dentara ori prin implant + coroana pe implant .

zirconiu elisei mitre gata

Etapele realizarii unei coroane dentare

  • Primul pas este curatarea dintilor afectati de orice urmă de ţesut carios ;
  • Urmatoarea etapa este aprentarea dintilor care urmeaza sa fie restaurati sau inlocuiti ;
  • Urmeaza cateva probe si alegerea culorii ;
  • Ultimul pas este cimentarea coroanei / puntii dentare ;

Cat dureaza realizarea coroanelor dentare?

Intre 7 si 10 zile lucratoare.

Voi simti durere?

NU! Etapele necesare realizarii  coroanelor dentare se fac sub anestezie locala.

Cat costa o coroana dentara?

Preturile unei coroane dentare variaza  in functie de materialele din care sunt realizate  . Cele mai utilizate coroane dentare sunt cele metalo-ceramice sau , varianta mai estetica ,  ceramica pe zirconiu .

Coroana dentara metalo-ceramica semi-fizionomica
480 lei

Coroana dentara ceramica EMAX pe zirconiu
1200 lei /dinte

Coroana ceramica pe zirconiu
1050 lei
/ dinte 

Ce coroane sa aleg?

Cu toate ca , ambele tipuri de coroane  au in componenta  , la exterior , un material  estetic, realizat din ceramică  ( portelan ), structura de rezistenţă este data de materiale diferite. Metalul , folosit in structurile coroanelor metalo-ceramice de ani de zile  , rămâne în continuare o varinata acceptată , însă structurile non-metalice precum zirconiul cunosc  o răspândire in continua crestere datorită biocompatibilităţii mai bune şi a esteticii superioare.        Coroanele ceramice pe zirconiu  imita translucenta naturala a dintelui, lasa lumina sa patrunda prin el si astfel noua coroana dentara  pare atat de naturala  incat nu se observa nicio diferenta fata de dintii pacientului . In cazul coroanelor metalo-ceramice, dintele va parea , la o privire  atenta , mai opac, metalul blocand trecerea luminii prin el.

Coroanele metalo-ceramice sunt preferate de unii pacienti datorita pretului mai avantajos dar si a rezistentei in timp .

Ce poarta pacientul in perioada realizarii lucrarii?

In sedinta in care se face slefuirea dintilor pacientul poate opta pentru o  lucrare provizorie pana la finalizarea tratamentului .

Deschide in whatsapp
Te putem ajuta?
Dependent Care
Buna!
Scrie-ne cu ce te putem ajuta!